Loading...
 • opleidingen sjamanisme
 • opleidingen sjamanisme

Opleidingen 2023 - 2024

 

 

 

Basisopleiding ervaringsgericht sjamanisme

Deze opleiding is ingedeeld in zestien weekends over anderhalf tot twee jaar waarin we de fundamenten krijgen aangeleerd van het core-sjamanisme, dieper ingaan op sjamanistische riten en ceremonies die ons helpen om toe te treden tot de wereld van de spirits en via een open en aandachtige geest ook ruimte geven aan onze persoonlijke groei. Wij beschouwen deze opleiding als een reis of een queeste naar dat wat altijd in ons zat en nu naar buiten wil treden. Uiteindelijk leren we kennis te maken met onze eigen persoonlijke gidsen en hoe die ons via een aantal sjamaanse technieken kunnen helpen om onszelf, andere mensen, de aarde en andere werelden te helen. Helen is voor ons toetreden tot het Grotere Geheel. We ontdekken ons aangeboren intuïtieve vermogen en wijsheid om die dan op een sjamaanse manier toe te passen. In die zin kan de opleiding vooral nuttig zijn voor mensen die al als healer of coach werken of die zich daar graag in willen bekwamen. Wij gaan ervan uit dat een sjamaan een “wounded healer” is. Door het herkennen en erkennen van onze wonden, die onvoorstelbare krachten herbergen, verbinden we ons met de oerkrachten en participeren we zodoende aan de Natuurlijke Universele Ontwikkeling. In onze opleiding loopt dit dan ook gelijktijdig. We gaan dieper in onszelf graven en tegelijk passen we de aangeleerde kennis toe op andere personen en andere wezens. Deze reis zal zowel speels als ernstig zijn, we zullen huilen en plezier maken, exploreren, vertellen, luisteren, ontdekken, zingen, lachen, mediteren, trommelen, dansen, genieten en vooral intens transformeren.

opleiding ervaringsgericht sjamanisme

Wat kan een opleiding sjamanisme ons bijbrengen? In eerste instantie boren we een energieveld aan waar we ons voordien niet van bewust waren maar dat wel mee ons welzijn bepaalt. Door meer inzicht te krijgen in dat onbewuste collectieve veld en hoe we daarmee verbonden zijn, krijgen we meer vat op ons leven. Dat op zich geeft ons al extra energie. Als we daar dan ook nog doelbewust mee aan de slag gaan, kunnen we nieuwe en tot dan toe ongekende lagen van onszelf ont-dekken. We bevrijden als het ware een deel van onszelf dat tot dan toe in de duisternis was gebleven. Dat heeft voor iedereen een ander effect. Maar het zorgt er telkens voor dat we vanuit een dieper bestaan leren aanwezig zijn om dan onszelf en anderen dichter tot hun essentie te brengen.

Een volledige opleiding duurt anderhalf tot twee jaar (naargelang de groep), omvat zestien weekends en wordt afgesloten met een Vision Quest van één week in het buitenland. Het begin is vooral gericht op de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers, na verloop van tijd wordt aangeleerd hoe men anderen kan behandelen.

De opleiding omvat drie delen:

1 Het core-sjamanisme

Hierbij leren en doorleven we de belangrijkste methoden van het hedendaagse Westerse sjamanisme zoals ontwikkeld door Michael Harner. We leren toe te treden tot de beneden-, midden- en bovenwereld, maken kennis met onze krachtdier(en) en hogere gidsen. Het gaat voornamelijk om drie methoden die ons toelaten toe te treden tot het collectieve onderbewuste van waaruit we antwoorden kunnen krijgen op specifieke levensvragen van mensen of waarmee we anderen kunnen begeleiden op hun levenspad.

1.1 “Trance-reizen”. De sjamanentrom roffelt, hij spreekt ons toe en maakt de weg vrij om de droomtijd te betreden. De trance of hypnose stelt ons in staat te communiceren met krachtdieren- en bomen (natuurgeesten), spirituele gidsen, voorouders, archetypen, goden, godinnen en andere “onzichtbare” krachten. Deze technieken van het core-sjamanisme versterken onze verbondenheid met al wat leeft, de dieren/plantenenergie en -wijsheden, de Natuur. Communicatie met deze energie geeft raad op belangrijke levensvragen en kwesties. De geesten spreken echter vaak in archetypische taal en soms komt het antwoord in de vorm van een krachtige intuïtie of een droom.

opleiding ervaringsgericht sjamanisme

1.2 “Extraction” is een sjamanistische methode om energieverschuivingen teweeg te brengen. Vaak nestelen “kristallisaties” van energie zich in het lichaam en vormen er een gebald geheel van krachten die we als pijn, symptomen of psychosomatische klachten omschrijven. Door middel van divinatie technieken kunnen deze energiekristallisaties opgespoord worden. Een tweede stap bestaat erin met de energie te communiceren ten einde ze aan te sporen om te “de-kristalliseren” of te migreren naar andere bewustzijnscentra of spirituele niveaus.

1.3 “Soul-Retrieval” is een intensieve ceremonie waar verduisterde of verloren delen van de persoonlijkheid of ziel worden herwonnen en gereïntegreerd in het huidige leven. Soul-retrieval is een boeiende tocht van zelf-ontdekking. We ontmoeten delen van onszelf of van anderen die vergeten of verdrongen waren. Het zijn vaak creatieve of speelse delen. Soul-retrieval is eigenlijk de basis van het moderne sjamanisme, steeds jezelf vervolmakend, je energie op evenwichtige wijze leren hanteren om ten volle van het leven te kunnen genieten en je persoon te ontplooien.

 

2 Sjamanistische riten en ceremonies 

Via krachtige rituelen en ceremonies zoals het zuiveringsritueel, de medicijnwandeling en de zweethut brengen we onze vooral rationele geest tot rust en maken we ons open voor het intuïtieve deel van onszelf. Dat staat namelijk in contact met de natuur en heeft aanleg voor bovennatuurlijke ervaringen. Deze riten helpen ons om poorten te openen die toegang verschaffen tot de wereld van de spirits.

 

 opleiding ervaringsgericht sjamanisme

3 Persoonlijke groei

Tijdens de oefeningen in core-sjamanisme en bepaalde riten, zullen er automatisch persoonlijke levensproblemen aan bod komen. Daarmee gaan we aan de slag via sjamanistische methoden, maar ook via familieopstellingen en vooral een onverdeelde aandacht (mindfulness). Deze opleiding dient uiteindelijk zowel ter ondersteuning van onze persoonlijke groei als om anderen te helpen met hun levensvragen en -problemen. Door aandacht te geven aan onze eigen en andermans groeielementen, kunnen die zich ontplooien en zetten we een stap verder op onze levensreis.

 

 

Intake

Als je meer wil te weten komen of nieuwsgierig bent naar de bezielers van deze opleiding, nodigen we je uit voor een persoonlijke babbel. Die kan je aanvragen bij Mark Anthierens op mark@bsvs.be of op 0496/280.070.

We willen graag elke kandidaat voor de opleiding op voorhand ontmoeten tijdens een individueel gesprek waarin we nader kennis willen maken en hun motivatie willen bespreken.

 opleiding ervaringsgericht sjamanisme

 

Als je eerste eens van ons aanbod wil proeven voor je aan de opleiding begint, kan je deelnemen aan een introductieweekend hedendaags sjamanisme

 

Praktische informatie

De opleiding duurt twee jaar en omvat:                     

 • 16 weekends
 • 1 Vision Quest van 8 dagen
 • 2 x een zweethut
 • 1 x een wake

Wat leer je?

 • Trance reizen naar de verschillende buitengewone werelden.
 • Contact maken met de spirits.
 • Je eigen krachtspirit, hogere gids, demon en specifieke gidsen ontmoeten, leren kennen en ermee werken.
 • Oeroude ceremonies uitvoeren zoals zuivering van mensen en plekken, extraction, soul retrieval, vision boat en het begeleiden van zielen naar de overkant.
 • Naargelang de situatie, de 'inspiratie' en de vraag: aangepaste riten en ceremonies zoals chakra healing, resonance healing, quantum touch, systeem- en lichaamsopstellingen, enz

Je krijgt

 • Altijd begeleiding van twee docenten.
 • Begeleiding van een zweethut ceremoniemeester plus een vuurman-of –vrouw tijdens de zweethutten.
 • Een diploma van shamanic coach.
 • Een diplomaceremonie met receptie.

 opleiding ervaringsgericht sjamanisme

Omkadering

 • Een aangename en zeer ruime werkplek.
 • Een natuurrijke locatie.
 • Genoeg parkeerplaats.
 • Mogelijkheid tot overnachting.
 • Drums, ratels en smudgemateriaal zijn ter beschikking.
 • Matrasjes om op te liggen.

Vision quest

 • Vindt plaats in Frankrijk
 • 8 dagen intensief werk met nieuwe ceremonies.
 • 3 dagen en 3 nachten alleen in de natuur zonder eten.
 • Omkadering door één of twee koks.

Waar?

Het Lotushuis, Zoerleberg 30, 2260 Westerlo

Wanneer? 

 • Elke jaar beginnen we met een nieuwe groep. De volgende (Groep 14) start op 13 en 14 mei 2023.
 • Elk weekend start op zaterdag en op zondag om 9:30u en eindigt om 17:30u.
 • Het programma omvat geen overnachting maar overnachting ter plaatse is mogelijk.

Data

 1. Zaterdag 13 & zondag 14 mei 2023
 2. Zaterdag 3 & zondag 4 juni 2023
 3. Zaterdag 8 & zondag 9 juli 2023
 4. Zaterdag 5 & zondag 6 augustus 2023
 5. Zaterdag 9 & zondag 10 september 2023
 6. Zaterdag 7 & zondag 8 oktober 2023
 7. Zaterdag 4 & zondag 5 november 2023
 8. Zaterdag 2 & zondag 3 december 2023
 9. Zaterdag 13 & zondag 14 januari 2024
 10. Zaterdag 3 & zondag 4 februari 2024
 11. Zaterdag 23 & zondag 24 maart 2024
 12. Zaterdag 27 & zondag 28 april 2024
 13. Zaterdag 25 & zondag 26 mei 2024
 14. Zaterdag 15 & zondag 16 juni 2024 (met zweethut)
 15. Zaterdag 5 & zondag 6 juli 2024 (met wake)
 16. VQ van 24 tot 31 augustus 2024
 17. Zaterdag 14 & zondag 15 september 2024 (diplomafeest)

Docenten

Mark Anthierens en gastdocenten (Jan Dewitte, Thom Mas Rheine, Goedele de Nolf, Manuala Van Gucht, Bart Blanpain, Bea Durand, Nicole Schreppers)

  

Prijs

 • 4000 euro
 • Exclusief eten, overnachting en transport.
 • Betaling per overschrijving in twee helften: eerste helft bij inschrijving, tweede helft na zes maanden.
 • Betalen in schijven op een langer termijn is mogelijk via domiciliëring. 
 • Voor drank (koffie, thee, water) en versnaperingen (noten, fruit, koekjes, chocolade) vragen we 5€ per weekend (cash te betalen).
 • Alle andere betalingen graag per overschrijving op het rekeningnummer BE70 9730 3785 8225 van vzw Sjamadia.
 • Facturen worden enkel gemaakt voor overgeschreven bedragen.
   

Informatie en inschrijving:

Contacteer Mark Anthierens op 0496/280.070 of mark@bsvs.be..

 

valk negatief opleiding ervaringsgericht sjamanisme
wolf & maan opleiding ervaringsgericht sjamanisme
huilende wolven opleiding ervaringsgericht sjamanisme