Loading...
  • Aanbod Activiteiten
  • Aanbod Activiteiten
  • Aanbod Activiteiten
  • Aanbod Activiteiten
  • Aanbod Activiteiten
  • Aanbod Activiteiten

1. Meditatieweekend

2. Krachten van Natuurspirits

3. Krachtwandelingen

4. Creatieve vakantieweek in contact en samenwerking met de Spirits

 

5. Meeting with Silence and Remarkable soundsinsilenceinsilencesounds

6. Open Vision Quest Lente 2024

1. Meditatieweekend

Begeleid door Jan Dewitte

Tweedaagse begeleide meditaties aan de rand van het Meerdaalwoud in Bierbeek.

Begeleide meditaties met als thema's

Stromende Energie van Stilte in en rond je
Pijn en Moeilijke situaties
Bronnen van Geluk 

De meditaties verlopen al zittend, al liggend, al wandelend, al dansend 

Wanneer:
Zaterdag 9 en zondag 10 september 2023 van 10u tot 17u

Plaats:
Rachierhof, Oude Geldenaaksebaan 44, 3360 Bierbeek

Prijs:

150 euro , te betalen op rekeningnummer BE70 9730 3785 8225 met als vermelding "je naam - meditatieweekend". Koffie, thee & versnaperingen zijn inbegrepen, een lunchpakket breng je zelf mee.

Benodigdheden:

  • een yogamatje of matrasje
  • dekentje
  • losse kledij en naargelang de weersomstandigheden de geschikte kledij om te wandelen
  • alles wat voor je comfort zorgt

Aantal deelnemers:

Minimum 6, maximaal 10

 Inschrijving en meer informatie:
Graag voor 28 augustus inschrijven via wally@schoolsjamanisme.be. 
2. Krachten van Natuurspirits

Mensen kennen meestal wel iets over de eigenschappen van bepaalde planten, maar deze planten kunnen ons veel meer vertellen, er valt nog veel meer te ontdekken. Planten zijn al zolang we weten gebruikt om mensen te genezen, maar we kunnen deze planten ook ontmoeten om hun energie te gebruiken voor onze persoonlijke groei en bijgevolg ook om harmonie te bewerkstelligen in onze directe omgeving.

We werken energetisch een heel weekend per plant. Elke plant heeft zijn bepaalde energie die ons kan helpen bij de persoonlijke transformatie of bekrachtiging die nodig is. Deze planten vinden we overal in onze omgeving en we bieden je zo veel mogelijk handvatten, om achteraf met deze plantenremedies zelf verder aan de slag te kunnen gaan.

Tijdens de eerste dag (9u tot 18u) leer je je spiritueel te verbinden met de energie, de krachten en de (karakter)eigenschappen van deze plant door gebruik te maken van sjamanistische technieken. We gaan trancereizen, theeceremonies uitvoeren, medicijnwandelingen maken, begeleide meditaties beleven, opstellingswerk ervaren, de krachten van het medicijnwiel gebruiken en zoveel meer... 

Volgens de sjamanistische traditie gaan wij ervan uit dat alles leeft, dat alles een "spirit" heeft. Niet alleen planten, dieren en mensen, maar ook lichaamsdelen, emoties en gedachten. Zich daarvan bewust worden, zorgt voor harmonie. En via specifieke sjamanistische rituelen kan je in contact komen met die spirits. Zodra je vanuit je eigen innerlijk wezen contact maakt met het innerlijk wezen van een bepaalde plant, dan gebeurt dat vanuit liefde. De liefde die daarbij ontluikt, is heel krachtig en waardevol. Het is het leven zelf.

Tijdens de tweede dag (10u tot 17u) ga je aanvullend aan de slag met de homeopathie en emoconie van deze planten om zo het holistische perspectief te kunnen implementeren.  Ook nu werken we zoveel mogelijk vanuit de ervaring na eerst een nodige theoretische inleiding. In de voormiddag legt Goedele uit wat homeopathie juist is,  hoe we weten of we een planten- een dieren- of een mineraal middel nodig hebben en hoe we te weten komen welk plantenmiddel best bij ons past. Daarna gaan we via een proving en een plantenopstelling de werking van een homeopathisch plantenmiddel aan de lijve ervaren.

In de namiddag zal Danny uitleg geven over emoconie. Danny is vooral geboeid door de plant als levend wezen met een specifiek karakter en hoe deze eigenschappen ons helpen om negatieve emoties te transformeren. Op deze manier zijn wij in staat om de oorzaak van onze kwalen aan te pakken. We gaan aan de hand van een algemene set onze chakras activeren door deze aan te brengen op het lichaam en in te nemen gevolgd door een korte meditatie met gepaste muziek. Danny zal ook voor iedereen individueel pendelen welke emocon op dit moment best bij jou past.

Je kan deze weekends afzonderlijk boeken of allemaal samen als traject met als thema “Transformatie”. Het beloven boeiende en rijkgevulde dagen te worden...

Praktisch

Minimaal 5 deelnemers – maximaal 8 deelnemers

Prijs:

220 euro per afzonderlijk weekend

990 euro bij boeking van het gehele traject van “Transformatie” (10% korting)

Weekend 1: 29 & 30 april 2023

Brandnetel

"Ik maak je bewust van de energie die jij diep in je draagt en geef je een zetje om die energie op te pakken en er gebruik van te gaan maken"

Brandnetel is ideaal om, na de winter, zich te zuiveren van het afgelopen jaar en zuiver en vol energie aan de nieuwe cyclus te beginnen. De wijsheid en de prikkeling van de spirit van de brandnetel zal je een ‘boost’ geven, maar ook uitdagen om verder op jouw pad te gaan.

Waar:

Domein Soulpath - https://soulpath.be/

Bemortel 24, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Weekend 2: 17 & 18 juni 2023

Paardenbloem

"Paardenbloem herinnert ons met Haar wijd verspreide bloemen en nadien met Haar enorme aantal zaden uitgedragen door de wind, aan de vele mogelijkheden om de oneindige inspiratie van de Ziel uit te zaaien, en diep te verankeren waar we ook terechtkomen…"

Paardenbloem bekrachtigt de zuiverheid van de intenties voor het komende jaar, zodat deze optimaal kunnen groeien. De standvastigheid en de reinigende werking van de spirit van de Paardenbloem zal je meer gegrond maken, maar ook inspireren om belasting af te werpen en waarachtig op je pad te gaan.

Waar:

Domein Soulpath - https://soulpath.be/

Bemortel 24, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Weekend 3: 08 & 09 juli 2023

Energie van bomen

"Onder oude bomen vinden al duizenden jaren belangrijke gebeurtenissen plaats. Niet zo gek want bomen beschikken over een bepaalde trillingsfrequentie die ze met ons delen. Sommige bomen zijn genezend, andere bomen geven kracht en er zijn zelfs bomen die energie geven als je uitgeput bent."

We werken in volle zomer met deze “Moederbomen”, zodat zij in hun volle kracht staan en deze krachten gemakkelijk delen met hun omgeving.

Waar:

Het Lotushuis - https://www.hetlotushuis.net/

Zoerleberg 30, 2260 Westerlo.

Weekend 4: 30 september & 01 oktober 2023

Bijvoet

"Bijvoet is de startkabel van ons leven. Het is een oerkrachtige beweging om de levensenergie te laten doorstromen wanneer die geblokkeerd is. Het neutraliseert al wat giftig en overbodig is en ons zo verlamt. Net zoals logica het verstand leidt, zo leidt verlangen de ziel."

Bijvoet laat de levenskracht zo sterk stromen zodat alle overblijvende blokkades worden opgeheven. De beschermende, zuiverende en verhelderende werking van de spirit van Bijvoet zal je krachtig(er) maken, maar ook inspireren om helder en ten volle naar het leven te verlangen en ervan te genieten.

Waar:

Het Rachierhof

Oude Geldenaaksebaan 44, 3360 Bierbeek

Weekend 5: 14 & 15 oktober 2023

Salie

"De enorme verzachtende, helende en zuiverende energie van Salie versterkt het geloof, de visie en de spiritualiteit. Salie vitaliseert en bevordert vaardigheden en helderheid. Salie zal ons begeleiden in onze gebeden."

Salie maakt alle zware energieën lichter, je gebeden zullen verhoord worden en je zuivere handelen zal versterken. Ga geheeld, helder en gezegend door het leven.

Waar:

Domein Soulpath - https://soulpath.be/

Bemortel 24, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Meer info & contact:

Inschrijven verplicht! Inschrijvingen sluiten een week voor het desbetreffende weekend af. Probeer tijdig in te schrijven vanwege de beperkte plaatsen.

 

Thom Mas Reine (docent) via thommasreine@gmail.com

Goedele De Nolf (docent) via goedele.denolf@gmail.com

Wally Goyvaerts (organisatieverantwoordelijke) via wally@schoolsjamanisme.be

 

3. Krachtwandelingen

De connectie met de natuur zijn we doorheen de jaren wat uit het oog verloren. Alle hedendaagse studies tonen aan dat fysiek contact met de natuur heel belangrijk is om onze fysieke en mentale weerstand sterker te maken.

Als we dit contact dan zouden kunnen maken op van oudsher krachtige energetische plaatsen en dit aanvullen met toegankelijke, doch intense sjamanistische oefeningen, dan hebben we het perfecte recept voor een KRACHTwandeling.

Tijdens deze wandelingen word je ook nog eens volop ondergedompeld in de geschiedenis en legendes van deze plaatsen en hebben we aandacht voor al het moois wat de natuur ons biedt.

Elk seizoen organiseren we krachtwandelingen volgens een specifiek thema op een krachtige plaats;

Lentekrachtwandeling in de omgeving van het kasteel van Horst, Sint-Pieters Rode

De lente is het seizoen van hergeboorte, een tijd om negatieve gedachten achter je te laten. De dag en nacht zijn ongeveer even lang en de zon komt loodrecht op de evenaar te staan. Dit is het kantelpunt van overheersende yin energie naar overheersende yang energie. De natuur nodigt je uit om uit je schulp te kruipen en te groeien naar het licht. Na de lente equinox overheerst de yang energie. Dit voel je ook in jezelf. Misschien bruis je van nieuwe ideeën en motivatie om te creëren en te delen met anderen.

In de omgeving van het schitterende Kasteel van Horst, de waterburcht waar de Heren van Horst al in de 13e eeuw woonden, wandelen we in de groene vallei van de Wingebeek en tussen de heuvels van het Hageland. We genieten van de ongerepte natuur, holle wegen en uitgestrekte boomgaarden. We ontdekken de unieke Sint-Jozefkapel onder een eeuwenoude linde en het Troostembergbos met haar impressionante beukendreven. We voeren verschillende eenvoudige ceremonies uit ter versterking van de lente-energie en persoonlijke innerlijke groei terwijl we gevoed worden door de meest prachtige vergezichten van Vlaams-Brabant.

Praktisch

Verzamelplaats:

Parking van het Kasteel van Horst, Horststraat 28, 3220 Sint-Pieters-Rode

Data en uur:

Zondag 07 mei 2023

Zondag 11 juni 2023

Vertrekuur: 10u00

Aankomstuur (schatting): 17u00 

Afstand:

12,5 km

Prijs:

€ 60 p.p.

Benodigdheden:

Eigen picknick + drank, kleine rugzak, stevige wandelschoenen, kledij aangepast aan de weersomstandigheden.

Grootte van de groep:

Minimaal 4 personen, maximaal 12 personen

Inschrijven:

Verplicht via thommasreine@gmail.com

Zomerkrachtwandeling tussen de menhirs en de dolmen van Wéris

Zomer is het element vuur. Vuur vertegenwoordigt het seizoen van de zomer en het fenomeen van hitte. Een tijd van verhoogde helderheid en energie, een piek in kracht en creativiteit, een symfonie van geuren, kleuren en klanken. De taken en veranderingen in je leven die je hebt gekoesterd, gezaaid en verzorgd, bereiken nu hun volwassenheid, samen met het tijdstip waarop de zon zijn hoogtepunt bereikt. De lange dagen en het warme weer geven ons de energie om door te zetten. Smeed het ijzer nu het nog heet is, grijp het moment van de optimale kracht die ons door de zon gepresenteerd wordt, om wat we graag willen ‘leven en energie’ te schenken! 

Wéris, een deelgemeente van Durbuy, is ook gekend als één van de mooiste en charmantste dorpen in Wallonië en wereldwijd bekend om zijn megalieten (Grote Stenen) en energetische klachtplaatsen -en lijnen. In Wéris wandelen we langs verschillende dolmen en menhirs, genieten we van de prachtige glooiingen van de streek, de wijdse vergezichten en luisteren we naar de plaatselijke legendes en de geschiedenis van de streek. We voeren verschillende sjamanistische rituelen uit met als thema’s persoonlijke innerlijke groei en verbondenheid met de voorouders.

Praktisch

Data en uur:

Zaterdag 15 juli 2023

Woensdag 26 juli 2023

Zondag 27 augustus 2023

Gezamenlijk vertrekuur in Leuven met de trein: 8u27

Verzamelplaats bij eigen vervoer op de parking van het treinstation van Barvaux (Rue des Hazalles, 6940 Barvaux): 10u05

Aankomstuur treinstation Barvaux: 19u45 

Aankomstuur treinstation Leuven: 21u30

Afstand:

15,6 km

Prijs:

€ 95 p.p.

Benodigdheden:

Eigen picknick + drank, kleine rugzak, stevige wandelschoenen, kledij aangepast aan de weersomstandigheden

Grootte van de groep:

Minimaal 4 personen, maximaal 12 personen

Inschrijven:

Verplicht via thommasreine@gmail.com 

Herfstkrachtwandeling in de Kalmthoutse Heide

De betekenis van de herfst is het ontvangen van de oogst en terugkeren naar de binnenwereld; “het loslaten van dat wat goed was en dankbaarheid voelen voor wat het je heeft gebracht.”  De yin energie van de herfst brengt de focus naar wat je voelt en denkt. Naar je onderbewustzijn en je intuïtie. Naar alle dingen in jou die niet meteen zichtbaar zijn voor de buitenwereld. Waar je misschien nog nooit iemand over verteld hebt, of lang niet alles.

Dat de natuur niet in begrenzingen denkt of groeit, is duidelijk in het Grenspark Kalmthoutse Heide. Dit natuurgebied ligt aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens en omvat ongeveer 60 km². Toch voelt het gebied grenzeloos, eindeloos. Door de enorme diversiteit van dit stuk natuur en het rijke verleden heeft de Kalmthoutse Heide een aanzienlijke ecologische en cultuurhistorische waarde. Hier wisselen weidse, ongerepte landschappen van heide, vennen, duinen, bossen, weilanden en polders elkaar af. Hier leven zeldzame planten en dieren in alle rust en dit is ook voor mensen de ideale plaats om terug op adem te komen na een intens jaar. De sjamanistische ceremonies die wij hier uitvoeren hebben te maken met de integratie van onze intenties en de dromen voor de overgang naar de winter.

Praktisch

Data en uur:

In september 2023 komen er nieuwe wandelingen.

Gezamenlijk vertrekuur in Leuven met de trein: 8u50

Verzamelplaats bij eigen vervoer op de parking van het treinstation van Kalmthout (Heidestatieplein 2, 2920 Kalmthout): 10u20

Aankomstuur treinstation Kalmthout: 18u30

Aankomstuur treinstation Leuven: 20u10

Afstand:

12 km

Prijs:

€ 80 p.p.

Benodigdheden:

Eigen picknick + drank, kleine rugzak, stevige wandelschoenen, kledij aangepast aan de weersomstandigheden

Grootte van de groep:

Minimaal 4 personen, maximaal 12 personen

Inschrijven:

Verplicht via thommasreine@gmail.com


Winterkrachtwandeling in Averbode Bos & Heide

Het jaar wordt afgesloten met de winter. De natuur slaapt, een koude wind giert over het landschap. De zon laat zich nog maar af en toe zien en dan nog voor een korte tijd. Maar er gebeurt ook veel dat we niet direct waarnemen. Want tijdens deze slaap bereidt zich het komende, nieuwe jaar voor. De zaden van het afgelopen jaar maken zich klaar voor op de lente en dromen van de eerste warmte en een beetje regen. Moeder Aarde beweegt zich in de richting van een nieuw jaar.

We ontdekken oeroude uitgestrekte bossen, vennen, moerassen, heide en graslanden. Op de grens van de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg ligt Averbode Bos en Heide, dat deel uitmaakt van het landschapspark de Merode. We wandelen over de Weefberg, waar we de afzettingen van de Diestiaanzee nog heel goed kunnen herkennen. We brengen een bezoek aan de Abdij van Averbode en het Mariapark, waar we de devotie voor “Onze-Lieve-Vrouw” zullen ervaren en we eindigen in abdijcafé “Het Moment” om af te sluiten met een typisch product van de streek. Tijdens deze krachtwandeling voeren we verschillende sjamanistische rituelen uit met als thema’s persoonlijke innerlijke groei, vergeving en de voorbereiding van nieuwe intenties voor het nieuwe jaar.

Praktisch

Verzamelplaats:

Parking 1 Het Moment, Herseltsebaan 2, 3271 Averbode

Data en uur:

In november 2023 komen er nieuwe wandelingen.

Vertrekuur: 10u30

Aankomstuur: 16u30

Mensen die met de trein reizen kunnen ten laatste om 10u00 opgepikt worden aan het station van Aarschot.

Afstand:

10 km

 Prijs:

€ 60 p.p.

Benodigdheden:

Eigen picknick + drank, kleine rugzak, stevige wandelschoenen, kledij aangepast aan de weersomstandigheden

Grootte van de groep:

Minimaal 4 personen, maximaal 12 personen

Inschrijven:

Verplicht via thommasreine@gmail.com

4. Creatieve vakantieweek in contact en samenwerking met de Spirits

in de paradijselijke lieu-dit Moulin D'Auron in Couleuvre, Allier, Auvergne, Frankrijk.

Van 15 tot 22 juli 2023

Creatief met stof en wol, verf en kleurpotloden, hout, aarde, pluimen, planten en  kruiden.

Het Leven en het samen-zijn vieren en dansen, zwemmen en plezier maken in de natuurlijke vijver, zalig zonnen, de maan en de sterren begroeten, wandelen en genieten in oeroude bossen, stilte ervaren en in stilte zijn (alleen en samen).

Dag in/dag uit en in ceremonie het vuur, het water en de stenen beleven.

Voor het gebruik van het domein met al zijn voorzieningen,  het eten en overnachting ( 2 persoonskamer, slaapzaal of tent) vragen we 50 euro per dag per persoon. Voor kinderen tot 10 jaar 35 euro per dag.

Elke ochtend tussen 8u en 9u is er mogelijkheid om deel te nemen aan een sessie bewust bewegen / yoga / Qi Gong.

Elke voormiddag wordt een workshop aangeboden. Per georganiseerde workshop vragen we 15 euro per persoon en 8 euro voor kinderen onder tien jaar vergezeld van hun ouder.

De namiddagen zijn vrij in te vullen.

In de avonduren kan van alles ontstaan rond een kampvuur.

Voor alle verdere informatie en inschrijvingen:

Contacteer hil.de.leeuwin@gmail.com of lutgardewillow@gmail.com om je in te schrijven of als je meer informatie wil.


 

5. Meeting with Silence and Remarkable soundsinsilenceinsilencesounds

22 tot 26 augustus 2023

Onder leiding van Jan Dewitte in samenwerking met Kristof Van Laecke

 

Is de kern van alle dingen stil en eindeloos?

Wil je eens in stilte … de klanken van oerbronnen ontdekken en ontmoeten?

Wil je eens in stilte … de klanken van gedachten, gevoelens en lichaam ontdekken en ontmoeten?

Wil je eens in stilte … de klanken van het andere, de ander en het Ander ontdekken en ontmoeten?

Wil je eens in stilte … de klanken van de stilte ontdekken en ontmoeten?

Wil je eens … ontdekken en ontmoeten?

Kom dan verkennen en ontmoeten

Tijdens een verblijf van dinsdag 22 augustus (avond) tot zaterdag 26 augustus (middag) 2023.

Een volle driedaagse en vier nachten quasi woordeloos ontmoeten we

in stilte de klanken van onszelf en ‘le naturel’

Bij het aankomen in het domein in de paradijselijke lieu-dit Moulin D'Auron in Couleuvre, Allier, Auvergne, Frankrijk landen we even, vinden een slaapplek, bikkelen we wat, wisselen we woorden uit over het verloop van het verblijf en duiken we het zwijgen in.

Elke morgen is er een ontbijtbuffet van 9 tot 10uur.

Om 16u is er een warme maaltijd.

Dag en nacht staan er noten, gedroogd fruit en drank klaar.

 

 

Programma:

De eerste volle dag staat in het teken van ons ademhalen (riten en rituelen waarbij ons ademhalen centraal staat).

De tweede volle dag verliest zich door de stilte in de klanken van leven en dood (riten en rituelen waarbij we in geluiden de stilte proeven).

De derde volle dag ontmoeten we de klankrijke stilte in de Ander (riten en rituelen vanuit aanwezig zijn).

Indien je het wenst, kan je intekenen voor een gesprek ‘s avonds met de begeleider, jan.

De laatste dag, 26 augustus is er een deelronde na het ontbijt.

In de namiddag bedanken we het domein en zijn bewoners en varen huiswaarts.

Meebrengen:

Een smartphone, gsm of handig toestel om geluid op te nemen en voor jezelf af te spelen.

Logeergerief

Interesse?

Geef dan een seintje aan jan via lofjoeol@gmail.com.

Wij sturen jou voor eind februari meer informatie, onder meer het  maximum aantal deelnemers en de prijs.

 

 

6. Open Vision Quest Lente 2024

Een Vision Quest is een overgangsritueel dat al eeuwenlang wordt uitgevoerd in Indiaanse culturen. Kortom, de reiziger trekt alleen de natuur in en markeert een belangrijke overgang in zijn leven - een keerpunt, een hergeboorte of een nieuw begin.

De Belgische School voor Sjamanisme biedt al jarenlang Vision Quests aan in deze oeroude format met een hedendaags kantje.

In de zomer van 2023 gaan we deze traditionele Vision Quest in een hernieuwd licht plaatsen; the “Walking with your spirit guide - Vision Quest”.

“Focussen op verbinding met krachtdieren -en elementen om hun krachten te begrijpen en verdiepend te leren kennen en te leren integreren. De verbinding met de natuur, anders communiceren en leren observeren. Met je ogen leren luisteren en met je oren leren zien, zodat jij kan ervaren hoe krachtig andere modaliteiten van horen, zien, ruiken en proeven kunnen werken. Integreren wat moeder natuur allemaal te bieden heeft, zolang je daarvoor open staat en je ermee kan verbinden.”

Op deze 8-daagse spirituele week, gaan we drie dagen en nachten in groep in de natuur verblijven en wandelen in tegenstelling tot de traditionele Vision Quest, waar men zich alleen terugtrekt.

De eerste dagen van deze week gaan we op zoek, via allerlei sjamanistische oefeningen en ceremonies, naar onze “spirit guides” en vanaf dag 3 trekken we samen in stilte de natuur in. We verkennen, ontdekken en verdiepen ons in de geest en karaktereigenschappen van onze spirit guide en communiceren enkel via de gebruikte taal die bij deze spirit guide hoort. Twee ervaren begeleiders vergezellen jullie op deze wandeltocht.

In totaal wandelen we ongeveer 30 kilometer in totaal, verdeeld over drie dagen. ’s Nachts slapen we samen in een sober kampement in de natuur dat we elke dag samen zullen opzetten. Je kiest zelf hoe luxueus jouw slaapplaats wordt, al zal je je eigen materiaal hiervoor zelf moeten meedragen. Omdat vasten en wandelen niet de perfecte combinatie is, zullen we elke wandeldag 1 maaltijd voorzien en deze kan aangevuld worden met wat we in de natuur kunnen ontdekken. Ook hier zullen de ervaren begeleiders hun expertise voor gebruiken.

Eenmaal teruggekomen van onze “Walking with our spirit guide” integreren we, op het domein waar we nog enkele dagen verblijven, de verkregen inzichten verder met behulp van krachtige en intense ceremonies zodat we deze inzichten in ons dagelijks bestaan kunnen gebruiken.

Praktisch:

April 2024

Coming soon

Under construction

valk negatief opleiding ervaringsgericht sjamanisme
hertekop opleiding ervaringsgericht sjamanisme
wolf & maan opleiding ervaringsgericht sjamanisme