Loading...
  • Docenten
  • Docenten
Bart Blanpain

Bart Blanpain

Bart Blanpain (°1963) heeft de basis- en voortgezette opleiding Sjamanisme gevolgd binnen de school. De lokroep van de spirits van de natuur en de wereld rondom hebben hem op dit pad van hedendaags Sjamanisme uitgenodigd. Dansen in en met het leven in verwondering van het weten van het niet-weten en het doen van het niet-doen. Bart wandelt op dit pad in een vurig vermoeden dat het ons een weg toont naar universele liefde en wereldvrede.

Bart werkt binnen het docententeam van de School en neemt daarbij ook de rol van programma-verantwoordelijke op.

Manuela Van Gucht

Manuela Van Gucht

Manuela (°1988) is afgestudeerd als "Toegepaste Psychologe". Daarna heeft ze kinder- en jeugdpsychotherapie en een BaNaBa "Autismespectrumstoornis" gevolgd. Nu werkt ze als opvoedster bij kinderen met autismespectrumstoornissen. Dit werk doet ze met veel passie.

Daarnaast is ze altijd al gefascineerd geweest door het spirituele, het bovennatuurlijke. Hierdoor heeft ze de basis- en voortgezette opleiding gevolgd binnen de school. Ze heeft haar liefde voor de natuur (her-)ontdekt en leeft meer vanuit haar innerlijke zelf.

Dankzij de opleiding heeft ze de stap durven zetten om haar eigen praktijk ‘Maluni, holistisch centrum’ op te starten. Dit doet ze met plezier in combinatie met het lesgeven in de school.

Manuela is de penningmeester van onze School en kan je helpen met alle financiële kwesties. Je kunt Manuela bereiken op het e-mailadres manuela@schoolsjamanisme.be

 

Thom Mas Reine

Thom Mas Reine

Thom (°1979) is een leer-kracht secundair onderwijs, creatieveling en een grote natuurliefhebber. Op jonge leeftijd werd hij al onweerstaanbaar aangetrokken door het dualisme tussen wetenschap en het metafysische en ging hij op ontdekkingstocht doorheen talloze workshops en opleidingen. Na de basisopleiding “Ervaringsgericht Sjamanisme” (BO) en de verdergezette opleiding “Ervaringsgericht Sjamanisme” (VO) intens te hebben doorleefd, ontplooide zijn spirituele pad zich als vuurman en begeleider van verschillende opleidingen binnen de Belgische School voor Sjamanisme.

“Sjamanisme toonde zich aan mij als de oorsprong van de spirituele beleving van alle culturen. Het betekende voor mij de kiem waaruit alle religies en esoterische ontwikkelingen ontstonden en waaruit nieuwe wetenschappelijke onderzoeksgebieden zoals de kwantumfysica zich beginnen te manifesteren. Sjamanisme gaf me mijn spirituele naam ‘de Zoeker’. In die hoedanigheid omarmde ik mijn geloof dat alles in onze werkelijkheid verbonden is en dat ons bewustzijn deze werkelijkheid beïnvloedt. De verbondenheid met alles in het universum geeft me mijn vurige kracht.”

Thom biedt onder de naam “Shamanga” ook individuele sjamanistische coaching, persoonsgebonden ceremonies, spirituele wandelingen en Deep Healing Sessies aan. Binnen de Belgische School voor Sjamanisme/ Sjamadia vzw neemt Thom de rol van voorzitter op en kan je verder helpen met allerlei vragen betreffende de organisatie.

Thom is te bereiken via thommasreine@gmail.com en 0497/81.90.44

 

Wally Goyvaerts

Wally Goyvaerts

Wally Goyvaerts (°1977), afkomstig uit Hulshout, studeerde af als filosofe aan de Vrije Universiteit Brussel met als eindverhandeling een onderzoek naar de intrinsieke zijnsverwevenheid van religie en cultuur doorheen de geschiedenis.

Op zoek naar aardende wegen om zinvol spiritueel bezig te zijn, kwam ze via een Vision Quest op het sjamaanse pad terecht. Dit pad voelde voor haar als een terug thuis komen na allerlei verre omzwervingen en bleek heel helend voor haar. Haar Basisopleiding en Verdergezette Opleiding Ervaringsgericht Sjamanisme beleefde ze onder begeleiding van Jan Dewitte en Mark Anthierens dankzij de Belgische School voor Sjamanisme: ze behaalde er de getuigschriften ‘Shamanic Practitioner' en ‘Shamanic Counselor'. Ze genoot ervan haar ‘innerlijke sjamaan te mogen ontwikkelen’ vanuit hart en ziel, in contact met de natuur en samen met anderen leren te verbinden met ‘al wat is’ en met ‘al wat zich aandient’.  De grote uitdagingen en veranderingen die het bewandelen van dit toverachtige pad met zich meebrengt, tracht ze met open hart te verwelkomen. In sjamanisme  vond ze een dankbare houvast.

Verder is Wally graag bezig met muziek en heeft ze een voorliefde voor klassiek gitaarspel;  ze geeft hier ook les in. Ook kunnen we haar tegenkomen als docente Nederlands voor anderstalige volwassenen te Brussel waar ze het inspirerend vindt mensen vanuit alle windrichtingen te ontmoeten.

Op sjamanistisch-therapeutisch gebied specialiseert ze zich in ademwerk, meerbepaald in  Neo-Reichiaanse ademhalingstherapie. Je kan bij haar terecht voor zowel workshops als individuele sessies. Behandelmethoden worden uitgeoefend al naargelang de vraag van de cliënt.

Binnen de Sjamanistische School bekleedt Wally de functie van organisatieverantwoordelijke en begeleidt ze mee de opleidingen Ervaringsgericht Sjamanisme. Je kan haar bereiken via wally@schoolsjamanisme.be

.

Bart Blanpain


Manuela Van Gucht


Thom Mas Reine


Wally Goyvaerts