Loading...
  • Getuigenissen
  • Getuigenissen
  • Getuigenissen

Cihindi

Cihindi opleiding ervaringsgericht sjamanisme

Vroeg in mijn leven voelde ik al het ongemak van ‘succes’ en de ‘druk van verwezenlijkingen’ samen met de angst om helemaal nergens te komen. Daarom besloot ik twee jaar geleden om de overgang naar het voor mij symbolisch getal '40' niet zonder voorbereiding tegemoet te treden.

Zo kwam, na het lezen van 'De Sjamanistische weg van verlichting' (Villoldo) en met hulp van Mister Google, de Belgische School voor Sjamanisme mijn leven binnen.

Het bleek de juiste plek voor mij. Een opleiding zonder teveel pretentie, geen pietje precies gedoe, niet teveel theorie, geen copy-paste, geen sprake van dwang, maar toch serieus bezig blijven. Bijzonder was dat.

Deze stijl, deze plek, deze mensen; ze pasten voor mij. (Oef)

Wat ik niet wist, weet ik nog steeds niet. Toch is er veel veranderd. Ik heb veel geleerd en vooral veel gevoeld. Prachtige reisjes gemaakt. 

Ik mocht ervaren dat het goed was.

Dat het op mijn weg naar healing lag.

Dat het krachtig is om kwetsbaar te zijn.

Niet zonder risico, maar wel moedig.

Het geeft rust vanbinnen.

Ik heb gevonden dat ik ook wat verloren was tijdens het verloren zijn: trots en hoop voor mezelf. En dat het niet voldoende is om deze en andere 'deelzelven' terug te verwelkomen. Het vraagt om aandacht en kracht om ze opnieuw te laten groeien en op kracht te laten komen.

Ik heb me verwonderd over gidsen en hun rol in dit alles. Gelachen om mijn manier van zijn.

Ik heb een ongewone drum, een passende ratel… (Dank u, Juan).

Mijn relatie met de natuur is nog dieper, zachter en krachtiger geworden, zelfs al heb ik weinig bijgeleerd over het verschil tussen een hommel en een hoornaar…

Mijn hart is dankbaar voor de zalvende werking van een samenspel aan goedwillende energetische entiteiten, waarmee ik deze bijzondere leermomenten heb kunnen delen !

 

Adinda

Adinda getuigenis opleiding ervaringsgericht sjamanisme

Adinda volgde van 2014 tot 2016 de opleiding ervaringsgericht sjamanisme bij de Belgische School voor Sjamanisme. Dit wil ze er graag over delen:

"’Je bent te gevoelig.’ Het klonk vaak als een verwijt.
‘Je kan die gevoeligheid scholen,’ hoorde ik bij de Belgische School voor Sjamanisme. Het klonk als een verademing.
Ik schreef me in voor de tweejarige opleiding (2014-2016). Ik genoot. Ik genoot van de diepgang, van de veilige manier waarop ervaringen gedeeld werden, van échte ontmoetingen, van de wijsheid die men ons aanreikte én van de wijsheid die we zelf mochten zoeken, van creativiteit, van ruimte voor een vrouwelijke manier van spiritualiteitsbeleving ... "
"Deze opleiding is één van de allermooiste cadeaus die ik mezelf gaf. Ik beschouw ze als een scharniermoment naar een andere manier van in het leven staan.”

Ondertussen begeleidt Adinda onder de naam “Op verhaal komen” met succes eigen sjamanistische workshops.

 

Christiane

 Crhsitiane getuigenis opleiding ervaringsgericht sjamanisme

In 2012 begon Christiane aan de opleiding ervaringsgericht sjamanisme. Ze was toen 65 jaar. Geen moment heeft ze er spijt van gehad. Dit wil ze er graag over delen:

“Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om de cursus sjamanisme te volgen. Het is vooral een cursus waar je jezelf leert kennen en waar je jezelf kan zijn. Er wordt niet geoordeeld en het gaat niet om de uiterlijke schijn. Alles wat zich innerlijk afspeelt, komt aan de oppervlakte. Ik heb er geleerd mezelf naar waarde te schatten.”

“Ik vond het heel fijn dat alles met veel liefde in groep wordt besproken waardoor je een bijzondere band met elkaar krijgt. Daardoor gebeuren er ware wonderen en krijg je inzichten die je nooit voor mogelijk zou houden. Via de trommel komen er krachten vrij om te genezen.”

Ondertussen heeft Christiane zich ingeschreven voor het verdiepingsjaar dat op 6 juli 2019 van start ging.


Nicole

 Nicole getuigenis opleiding ervaringsgericht sjamanisme

Nicole heeft in augustus 2019 de twee jaar durende opleiding ervaringsgericht sjamanisme afgerond. Dit wil ze daar graag over delen:

"Enkele jaren geleden hoorde ik via via voor het eerst over een vision queeste. Dat trok mijn aandacht en af en toe deed ik de oefening in het klein."

"Twee jaar geleden las ik het boek 'De weg van de sjamaan'. Toen ik kort erna op de website van De Dagelijkse Gedachte een aankondiging zag voor de tweejarige opleiding hedendaags sjamanisme bij de Belgische School voor Sjamanisme, voelde ik maar één ding: dat moet ik doen. Ik wou beter voelen, letterlijk en figuurlijk."

"Ik ben in oktober 2017 met de opleiding begonnen. En ook al voelde ik soms weerstand en ik - in tegenstelling tot andere cursisten - geen therapeut ben, niet echt een groene dame of vegetariër ben, niet in de aarde wou woelen en ver weg stond van de natuur... voelde elk weekend van de opleiding telkens weer als thuis komen. De groep werd een deel van mij en van mijn leven."

"Na veel geduld kwamen de inzichten en werd mijn gehoor scherper. Meer en meer durfde ik voelen, grenzen trekken en me openstellen. Ik leerde ook om rustig te luisteren en te spreken vanuit mijn hart en niet meer vanuit mijn hoofd."

"Deze opleiding is het mooiste cadeau dat ik mezelf kon geven."

 

Els

Els Peeters getuigenis opleiding ervaringsgericht sjamanisme

 

In 2011 volgde ik de opleiding ervaringsgericht sjamanisme bij de Belgische School voor Sjamanisme. Ik kon toen nog niet vermoeden dat het sjamanisme enkele jaren later tot mijn dagdagelijkse praktijk zou behoren. De opleiding maakte me wakker op verschillende niveaus en gaf me een hele andere kijk op hoe ik mijn leven zou leven. Het veranderde mijn verhaal compleet! 

Het sterke aspect van deze opleiding is dat je jezelf opnieuw kan verbinden met de natuur. De Vision Quest in Griekenland trok meteen alle registers open. Tot op de dag van vandaag is deze intense en pure ervaring nog steeds een basis voor mijn sjamanistisch praktijkwerk. 

Kimberley

Kimberley getuigenis opleiding ervaringsgericht sjapanisme

Kimberley heeft in 2018 de twee jaar durende opleiding ervaringsgericht hedendaags sjamanisme beindigd. Ze heeft die samen met haar toen vier maanden oude zoon Ferne afgesloten met een vision quest. Ze wou graag delen hoe ze de opleiding heeft ervaren:

"Ik ben de opleiding hedendaags sjamanisme begonnen in een woelige en duistere periode in mijn leven, met heel diepgaande emoties en ‘buitengewone’ ervaringen.”

“De enige plek waar ik daarmee terecht kon, was bij Jan en Mark (en destijds ook Diane). Ze hebben me met open armen, een open hart, empathie en inzicht ontvangen. Ze ondersteunen me op mijn persoonlijke levenspad, waardoor ik geleerd heb dat mijn weg ‘De weg van het Hart’ is en dat alle antwoorden die ik zo hard bij hen zocht (en soms nog zoek), eigenlijk in mezelf te vinden zijn en ten allen tijde bereikbaar zijn.”
“De opleiding is een weg van ups en downs, authentieke diepgang, mysterie, maar bovenal ‘De weg van Liefde’ in een warme, veilige groep waar je altijd op kunt rekenen.”

“Ik voel een heel diepe dankbaarheid en respect dat ik dit dankzij de Belgische School voor Sjamanisme mocht ervaren. Het is een ware (third) eye opener, een cadeau van en voor het Leven Zelf." 

Marita

 Marita getuigenis opleiding ervaringsgericht sjamanisme

Marita startte in 2017 met de opleiding ervaringsgericht sjamanisme. Ze heeft die in september 2019 afgerond.

"Na jarenlange depressies ontving ik in 2009 een nieuwe levenskans die ik met beide handen greep en er alles voor over had om terug ‘Gelukkig’ te ‘Zijn’. Zonder het te beseffen ondernam ik een zoektocht naar ‘Mezelf’ en de ‘Zin van mijn bestaan’ wat tevens de start van een nieuw leven betekende."

"Begin 2017 voelde ik in mijn zoektocht naar mezelf een gemis aan verdieping. Totaal onverwacht ontving ik een voorstel via “De dagelijkse gedachte” om een sjamaanopleiding te volgen. Ik voelde daar zoveel vreugde bij, dat ik zonder nadenken mij meteen inschreef. Zonder op zoek te gaan naar meer informatie, wilde ik mij bewust laten verrassen. Ik keek nieuwsgierig uit naar wat deze opleiding te bieden had."

"De twee voorbije jaren heb ik tijdens medicijnwandelingen in de natuur, trancereizen in onderwereld, middenwereld en bovenwereld, zuiveringsrituelen, talrijke ceremonies, verschillende healingsmethoden en de omgang met andere mensen uit de groep zowel mooie ervaringen beleefd als veel confrontaties doorgemaakt. Diep bedolven trauma’s kwamen beetje bij beetje aan het licht. Daarbij ervaarde ik het intense verlangen om ze elk een rustig plekje te geven. Na ieder sjamaanweekend voelde ik me langzaam een stukje meer thuiskomen in mezelf."

"Deze evolutie kwam tot stand dankzij de liefdevolle, enthousiaste en bezielde houding van de twee sjamanen, Jan Dewitte en Mark Anthierens. Ze hebben ons zonder oordelen of veroordelen door het hele traject begeleid. Hun consequente manier van ‘Zijn’ en van ‘Mededogen’ hebben mij geïnspireerd. Tijdens de Vision Quest ontdekte en ervaarde ik dat alleen deze houding innerlijke rust, vreugde, vrede en vrijheid brengt."

"Ik heb een fantastische opleiding genoten waarvan iedere activiteit mij enorm boeide, waarvoor mijn oprechte dank! Ik dank ook allen die samen met mij deze reis maakten en al de ervaringen die we samen mochten delen."

"Dat ik deze opleiding heb kunnen volgen, is dan ook één van de mooiste geschenken die mij konden overkomen!"

Frederic

Frederic getuigenis opleiding ervaringsgericht sjamanisme

Fred volgde de tweejarige opleiding ervaringsgericht sjamanisme van 2014 tot 2016. 

Ik las in mijn studentijd boeken over ’sjamanisme’. De kleurrijke verhalen leken meer fantasie dan werkelijkheid, bestemd voor hippies van de jaren zestig en ingegeven door flinke dosissen psychedelica, Ik werd een rationele zakenman en sjamanisme bleef voor mij inheemse folklore en een 'ver van mijn bed show'. Twintig jaar later zou sjamanisme opnieuw mijn pad kruisen, en ik ontdekte tot mijn eigen verbazing dat onze ‘werkelijkheid' meer ‘vloeibaar' dan solide is en uiteindelijk elke fictie overtreft."

“Dankzij de opleiding heb ik zelf kunnen ervaren in welke mate de natuur je kan ontspannen, gronden en transformeren. Gaande van korte natuurwandelingen tot een dagenlange eenzame immersie in een bos. Sjamanistische methodes zijn ideaal om uit je hoofd en mentaal narratief af te laten dalen naar hart en buik. Zo kom je terug in een autonome balans van voelen, ontspannen, genezen en inzicht verwerven op natuurlijke wijze. Je leert ook wat nederigheid en geduld zijn. Maar de opleiding is nog veel meer. Wie open en alert wordt voor de uiterlijke natuurlijke omgeving komt dichter bij zijn innerlijke natuur. Reizend door je eigen geest ontmoet je je eigen demonen en krijg je wonderbaarlijke visoenen en geschenken Daar waar intellectualisme, overmatig psychologiseren en een al te transcendente visie op spiritualiteit jezelf kan aanzetten tot zweven, is werken met je natuurlijke geest en verbeeldingskracht een beproefd middel om terug te landen en met je voeten stevig op de grond te staan. Stevig verankerd in je gewone ervaring kan de magie van het leven zich openbaren. Mispak je echter niet, je eigen weg banen en kracht vinden, zijn meer confronterend dan flatterend. Onderweg krijg je meer dan eens te maken met weerstand en vertwijfeling. De veilige ruimte van de groep is op die momenten zeer waardevol.”

“Maar dé grote troef van deze opleiding, is het ervaringsgerichte. Bij sjamanisme gaat het namelijk eerst om de ervaring, de rest komt later! Het is pure praktijk zonder onnodige theorie en zonder dogma’s. Je hoeft helemaal niets te geloven. In die zin is deze opleiding een perfect antigif tegen heel wat pseudo-spirituele nonsens. Sjamanisme is een goede trigger om terug met kinderlijke onschuld en verwondering in te leven te staan, je huidige werkelijkheid en directe beleving te omarmen en je ingewikkeld sociaal leven en al je denkbeelden over deze gekke wereld los te laten. De opleiding helpt jezelf te herinneren dat het leven fundamenteel vitaal en steeds nieuw is, terwijl onze gewoontepatronen doods, zelf-verdedigend en oh zo voorspelbaar zijn. Word wakker uit je halfslaap! Door het sjamanisme te beoefenen, spring je terug in het onbekende.”

valk negatief opleiding ervaringsgericht sjamanisme
wolf & maan opleiding ervaringsgericht sjamanisme
huilende wolven opleiding ervaringsgericht sjamanisme